menu

wiosenne menu

Przystawki

  • Poduszki serowe

    Poduszki serowe z sosem czosnkowym i słodko - kwaśnym

  • Mix przystawek

    Poduszki serowe, kuleczki drobiowe, sajgonki, krążki cebulowe. Dodatkowo sos czosnkowy i słodko - kwaśny.

Burgery

  • Boguś z panierowanym serem

    Wołowina 170g, ser panierowany, sałata, pomidor, ogórek konserwowy, sos burgerowy, frytki.

  • Cheeseburger wołowy

    Wołowina 170g, ser cheddar, boczek, sałata, pomidor, ogórek konserwowy, sos burgerowy, frytki.

  • burger wołowy

    Wołowina 170g, boczek, sałata, pomidor, ogórek konserwowy, sos burgerowy, frytki.

  • burger z kurczakiem

    Filet drobiowy 170g, boczek, sałata, pomidor, ogórek konserwowy, sos burgerowy, frytki.

Makarony

  • Aglio olio

    Makaron czarny tagliatelle z krewetkami, cukinią, pomidorkami cherry, chilli, czosnkiem, masłem oraz białym winem.

  • tagliatelle ze szparagami

    Makaron tagliatelle z filetem z kurczaka, zielonym szparagiem, sosem śmietanowym na bazie szparagów i czosnku z serem grana padano.

  • trofie z brokułami

    Makaron trofie z boczkiem, porem, brokułami i śmietaną.

ROBIONE Z PASJĄ

DANIA GŁÓWNE

  • Policzki wołowe

    poliki wołowe z pasternakiem, dynią i tymiankiem. Puree ziemniaczane, oraz sos na bazie czarnego pieprzu fermentowanego i śmietany.

  • Ryba z rydzami

    Ryba z gratiną sosem rydzowym i zielonymi szparagami oraz brokułem.

  • Pierś z kaczki

    Pierś z kaczki z gratiną, prażone cząstki jabłka z miodem, tymiankiem i orzechami włoskimi, sosem z rokitnika i śmietany.

  • żeberka BBQ

    Pieczone żeberka BBQ z sałatką ziemniaczaną z porem i chrzanem, buraczkiem glazurowanym w miodzie i occie winnym.

  • Baby Chicken

    Baby chicken faszerowany pęczkami i warzywami na świeżym szpinaku, oraz pikantnym sosem z gorgonzoli z dodatkiem szparagów i boczku.

  • Szarpana wieprzowina

    Szarpana wieprzowina zapiekana z frytkami oraz serem mozzarella. Dodatkowo sos BBQ i surówką z czerwonej kapusty.

  • Steak 500g RIB EYE

    Steak RIB EYE 500g z talarkami ziemniaczanymi, kukurydzą z pomidorkami cherry oraz sosem majonezowym z francuską musztardą i czarnym fermentowanym pieprzem.

  • Sałatka z krewetkami

    Mix sałat, roszpunka, ogórek, papryka, krewetki, sos na bazie masła i wina z pomidorkami cheery z dodatkiem chilli.

  • Sałatka z kurczakiem

    Mix sałat, roszpunka, ogórek, papryka, kurczak osmażany z musztardą francuską, sos winegret miodowo musztardowy.

  • burger sojowy salsa texicana vege

    Kotlet sojowy, sałata pomidor, ogórek konserwowy, pikantna salsa, frytki.

  • Sałatka z krewetkami

    Mix sałat, roszpunka, ogórek, papryka, krewetki, sos na bazie masła i wina z pomidorkami cheery z dodatkiem chilli.

  • Sałatka z kurczakiem

    Mix sałat, roszpunka, ogórek, papryka, kurczak osmażany z musztardą francuską, sos winegret miodowo musztardowy.

  • burger sojowy salsa texicana vege

    Kotlet sojowy, sałata pomidor, ogórek konserwowy, pikantna salsa, frytki.

Menu Dla dzieci

  • Mini burger

    Kurczak 80g, z sosem czosnkowym i frytkami.

  • Nuggetsy z frytkami

    Frytki z 3 nugettsami drobiowymi i ketchupem.

  • Pancakes

    Pancakes z sosem malinowym i bitą śmietaną.

  • Frytki

“Głód to najlepszy sos”

Miguel De Cervantes

Z MIŁOŚCI DO SŁODKOŚCI

DESERY

  • Gruszka Piękna Helena

    Gruszka gotowana w winie, przyprawach korzennych, z lodami wanilinowymi, sosem czekoladowym oraz delikatną kruszonką i migdałami.

  • Naleśniki Fryderyka

    Naleśniki w sosie pomarańczowo-mandarynkowym i sosem czekoladowym z mandarynkami.

  • Pancakes

    Pancakes z sosem Malinowym i bitą śmietaną.

  • Szarlotka z lodami

    Jabłka prażone z cynamonem i kruszonką zapiekane w piecu. Podane z lodami waniliowymi.

  • Deser lodowy

    2 gałki lodów z owocami, bitą śmietaną i polewą czekoladową